eggBasics: 3 nejčastější chyby v péči o pleť a jak je napravit

eggBasics: 3 nejčastější chyby v péči o pleť a jak je napravit

Správná péče o pleť není žádná maličkost a najít vítěznou kombinaci, která vaši pleť promění v zářivou, mladistvou a svěží, je někdy science fiction. Abyste to měli jednodušší, podívejte se na 3 nejčastější chyby v péči o pleť, kterých se dopouští téměř každý, a přečtěte si naše tipy, jak se jim vyhnout.

 

Péče o pleť je oblast, které jsem jako teenager nevěnovala příliš pozornosti. Rychle jsem se spokojila s jakýmkoli krémem, který jsem našla u maminky ve skříni (dělá to ještě někdo? 🙃), a věřila jsem, že k vyčištění pleti stačí voda. 🤣

Měla jsem štěstí, že se mi v té době pupínky téměř úplně vyhýbaly a že moje pleť nebyla obecně příliš náročná. Moc jsem však neušetřila, jen jsem na to o něco později doplatila, když se moje pleť stala náhle VELMI citlivou.

Takže jsem byla prakticky nucena věnovat péči o pleť větší pozornost a rychle jsem si uvědomila, že za svůj stav pleti si mohu sama. Dělal jsem všechny začátečnické chyby, které možná děláte vy. V tomto příspěvku jsem shromáždil tři nejčastější z nich - zde se dozvíte, jak je můžete využít. 🤗

 1. Nesprávná péče o pleť podle typu pleti

Je to bezpochyby chyba číslo 1, kterou jsme určitě všichni alespoň jednou udělali. I když máte pocit, že se vám neustále leskne čelo, neznamená to, že je vaše pleť mastná. Stejně tak suché tváře neznamenají, že je vaše pleť suchá.

Špatné určení typu pleti může vést k nesprávnému výběru péče o pleť, což může zhoršit stav vaší pleti a - zcela zbytečně - snížit vaše sebevědomí.

Zjištění typu pleti je proto prvním a nejdůležitějším krokem ke správné péči o pleť. Pokud si nejste jisti, kam patříte, určitě si přečtěte tento příspěvek, který obsahuje všechny důležité informace o různých typech pleti a na konci je kvíz zdarma.

2. Nepravidelné čištění pleti 

Věděli jste, že dermatologové doporučují čistit pleť alespoň dvakrát denně - a samotná voda nikdy nestačí? 💦

Pokaždé, když vynecháte čištění obličeje nebo jdete spát nalíčená, necháte bakterie a nečistoty, aby se na vašem obličeji bavily. Výsledkem jsou pupínky, černé tečky, akné, ucpané póry a celá řada dalších problémů, které rozhodně nechcete.

☀️ Zařaďte proto do své ranní rutiny jemné čištění obličeje, abyste odstranili veškerý olej a odumřelé kožní buňky, které se přes noc nahromadily, a zajistili bezchybné nalíčení. Doporučuji vám, abyste si ráno osvěžili obličej čisticím přípravkem s nízkým pH a jemně jej vmasírovali do pokožky pomocí přístroje eggo.

🌙 Večerní rutina vyžaduje trochu více práce, protože na pleti se během dne nahromadí nejen make-up, ale také spousta nečistot z okolí, které je třeba urychleně odstranit, pokud chcete mít krásnou a zářivou pleť.

Pro večerní čištění vybavte své zařízení Eggo výkonnějšími čisticími prostředky, které odstraní všechny nečistoty. V případě potřeby si večer dvakrát umyjte pleť.

- Suchá pleť: k čištění jsou nejlepší čisticí oleje a balzámy obsahující přírodní oleje a másla, které pleť jemně čistí a zároveň vyživují.

- Smíšená pleť: pro zimní čištění jsou vhodné čisticí oleje a balzámy s přírodními složkami, zatímco v létě se hodí gely a pěny, které pleť příliš nemastí.

- Mastná pleť: K čištění používejte pěny a gely, ale dbejte na to, abyste vybrali produkty, které pleť příliš nevysušují, protože i mastná pleť potřebuje vlhkost.

3. Nedostatečná ochrana pokožky

Vaše kůže je váš největší orgán - a bohužel často ten, který je nejvíce zasažen.

Je důležité o ni pečovat, zajistit jí dostatek vláhy a chránit ji před škodlivými slunečními paprsky. Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků, vždy si vybírejte produkty pro svůj typ pleti.

- Suchá pleť: potřebuje hodně hydratace, proto si vybírejte hydratační přípravky a nezapomínejte na každodenní ochranu před sluncem v podobě opalovacích krémů nebo olejů.

- Smíšená pleť: kromě hydratačních přípravků si najděte i přípravky na mastnou a suchou pleť a nevynechávejte každodenní ochranu před sluncem v podobě opalovacích krémů nebo gelů.

- Mastná pleť: kromě hydratačních přípravků volte péči, která zabraňuje nadměrné tvorbě mazu (vyhněte se přípravkům s obsahem alkoholu), a během dne vždy používejte gely nebo esence na opalování.

 

Udělali jste někdy některou z těchto chyb? ☺️ Podělte se o to se mnou níže v komentářích ☺️