Jak si vytvořit vlastní denní rutinu

Jak si vytvořit vlastní denní rutinu

Vytvořit si vlastní rutinu péče o pleť není jednoduchým úkolem, existuje totiž spousta různých produktů dostupných v obchodech.

Zdá se, že každý týden existuje nový trend, nová značka a je jednoduché cítit se osaměle ve snaze přijít na to, který krém proti stárnutí pleti je nejlepší a které sérum proti akné je vhodné pro tvůj typ pleti.

Proto ti přinášíme průvodce základní rutinou péče o pleť!

Já vím, já vím…obrovský rozsah různorodosti produktů péče o pleť člověka na první pohled zahltí. Stačí ale přijít na to, jaký máš typ pleti a díky tomu můžeš získat zářivý a dokonalý vzhled. Vytvoření tvé vlastní rutiny péče o pleť vlastně není tak složité, jak se může na první pohled zdát, hned ti ukážu proč.

To nejlepší na tom je, že jakmile si navrhneš kvalitní rutinu, nebudeš již cítit potřebu nebo touhu po používání make-upu. Nakonec, make-up pouze vylepšuje zdravou pokožku, ta by se zakrývat neměla. ;)

Nejen na kvalitě záleží.

Aby byla péče nejúčinnější, je důležité ji používat ve správném pořadí. Důležité pravidlo, které vždy platí, je používat produkty v pořadí textury, jinými slovy od těch nejméně hustých až po ty nejhustější nebo od těch nejvíce řídkých až po ty nejhustější. V opačném případě méně husté produkty nebudou moci proniknout skrze husté produkty.

Během vytváření tvé první rutiny péče o pleť je velmi důležité sledovat 3 základní kroky:

  • Čištění
  • Hydratace
  • Ochrana

Pokud je potřeba (nebo pokud chceš), můžeš přidat následující kroky:

  • Použití toneru
  • Séra
  • Exfoliace

 Začněme u prvního kroku – ČIŠTĚNÍ

Všeobecným pravidlem je čistit pokožku dvakrát denně – jednou ráno a jednou večer. Ranní čištění pomáhá odstranit jakékoliv stopy potu nebo mastnoty, zanechané na matraci nebo vlasech během spánku.

Obličej si ráno a večer opláchni vodou a šetrně napěň malé množství čistícího produktu ve dlaních. Jemně si pleť osuš hebkým ručníkem. Pokud používáš make-up, poté může být zapotřebí si obličej večer vyčistit dvakrát. První čištění make-up odstraní čistícím olejem, čistícím balzámem nebo micelární vodou. Následně vyčisti svou pleť čistícím gelem, jako je EGGO čistící gel.

eggo

Pokud jsi se do své rutiny rozhodla zařadit SÉRA, čas na jejich použití je po čištění!

Ráno je skvělá doba na použití sér s obsahem antioxidantů, jako je vitamín C, jelikož chrání pokožku proti volným radikálům. Během tvé večerní rutiny můžeš použít hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou, která zabraňuje vysoušení pokožky, zejména v případě použití produktů proti stárnutí nebo akné, které mohou dráždit nebo vysušit pleť.

Po čištění můžeš zároveň přejít k použití exfoliačních produktů, jako jsou BHA a AHA kyseliny. Náš Miracle Peel obsahuje obě tyto kyseliny pro dvojí efekt!

Séra mají vysoce koncentrované složení, které se zaměřuje na specifické problémy, proto většinou patří mezi dražší produkty v rutině péče o pleť. Dokonce i v případech, kdy nemáš specifické problémy, je antioxidační sérum dobrou volbou, chrání totiž tvoji pleť. Ať už použiješ cokoliv, vždy pamatuj: séra založená na vodě je nutné používat pod hydratačním produktem!

eggo

Po aplikování séra, hydratuj!

Hydratační produkty hydratují pokožku a uchovávají vláhu ve všech ostatních vrstvách produktů, které jsi použila. Ráno použij krém s lehkou texturou, jako je Zen defence, večer můžeš používat noční krém s větší hustotou. Pokud máš suchou pleť, doporučuje se používat hustý krém ráno i večer.

eggo

Posledním krokem v péči o pleť je OCHRANA!

Možná je to poslední krok, ale jakýkoliv dermatolog ti řekne, že tou nejdůležitější částí ochrany péče o pleť je ochrana proti slunci! Ochrana pleti před UV paprsky dokáže zabránit rakovině kůže a znakům stárnutí (jako jsou první vrásky). Pokud tvůj hydratační produkt neobsahuje SPF, je dobré přidat opalovací krém!

NEZAPOMÍNEJ, méně je více!

Jak se tvá rutina péče o pleť začíná rozvíjet, je důležité pamatovat na to nejdůležitější při používání produktů péče o pleť: méně je často více. Pokud snížíš počet používaných produktů a budeš se držet jen těch klíčových a nejdůležitějších aktivních složek, bude to pro tvou pleť mnohem lepší. Zároveň je ve tvé rutině důležitá pravidelnost! Jak je tomu u spousty jiných věcí, pravidelnost je klíč – věnuj se své rutině každý den, ráno a večer, to je klíčové pro dosažení a zachování skutečných výsledků.

Důvěřuj procesu (a své pleti) a dodržuj plán, který jsi si nastavila! <3