Osvěž svou pleť na jaro

Osvěž svou pleť na jaro

Jaro je tady a je to jako závan svěžího větru – a určitě to miluje také tvá pleť. ;)

Se změnou ze zimy na jaro je naše pleť vystavena zimě, suchému vzduchu a mnohem vyšší míře vlhkosti ve vzduchu, teplejším teplotám a větší míře slunečních paprsků.

Zvyšující se vlhkost a extra pocení mění způsob, jak pečovat o akné, znaky stárnutí nebo o obojí.

Když příroda začíná kvést, je čas trochu pozměnit také rutinu péče o pleť. Jak jsou zimní měsíce za námi, potřebujeme zvolit lehčí hydratační krémy a lehčí čistící produkty, pro zmínění jen několika produktů a pro opětovné navrácení jasu.

Čti dál a získej tipy pro změnu rutiny péče o pleť přizpůsobenou jaru:

1. Nastartuj jaro exfoliací

Je čas zbavit se odumřelých a šupinatých kožních buněk způsobených kousavou studenou zimou a připravit pleť na její exfoliaci. Může použít naše eggo pro fyzický peeling, který šetrně odstraňuje odumřelé kožní buňky a zanechává tvou pokožku jemnou na dotyk. Zvaž vyzkoušet náš šetrný pleťový čistící gel, je to to nejlepší duo. :)

 2. Přepni se na šetrné a nepěnivé čistící produkty

Během zimních měsíců zbavuje studené počasí naši pokožku její přirozené vláhy a užíváním šetrných čistících produktů je možné přispět k zachování hydratace a pleti. S teplejšími teplotami vytváří vaše pokožka více svých přirozených olejů, proto jsou lehčí čistící gely preferované. Náš Pleťový čistící gel vytváří ochrannou vrstvu na pokožce, aby tak mohl chránit její bariéru a zároveň zbavoval všech nečistot bez pěnivých složek, které mohou potenciálně vysoušet pleť.

A to je to poslední, co potřebuješ. ;)

3. Přepni se na lehký a rychle se vstřebávající hydratační produkt

Během teplejších jarních a letních měsíců je nejlepší se přepnout na lehčí hydratační produkty. Výrazné hydratační produkty mohou zanechat pleť příliš mastnou a zvýšit tak šanci na tvorbu akné, jak je tvá pleť vystavena vlhkosti a sluníčku. Náš Zen defence pleťový krém byl vyroben pro tento účel a jeho lehká struktura se rychle vstřebává do pokožky a nezanechává žádný mastný pocit.

 4. Přidej produkty bohaté na antioxidanty

Antioxidanty mohou a měly by být celoroční součástí rutiny péče o pleť, aby bylo možné předejít pigmentaci. Sluncem způsobených slunečních skvrn se složitě zbavuje a klíčem je proto zcela zabránit jejich tvorbě.

Tropické antioxidanty, jako je Vitamín C, stabilizují volné radikály a zmenšují sluneční poškození. Je možné vyhledávat také produkty, které obsahují kompletní spektrum vitamínů, jelikož ty jsou bohaté na antioxidanty. Naše Glow and go rozjasňující sérum se postará o tmavá místa a hyperpigmentaci díky Goji bobulím, které mají na pokožce antioxidační účinek. Po aplikaci séra s vitamínem C je vždy nutné pamatovat na aplikaci opalovacího krému jako další vrstvy.

5. Používej hydratační séra

V porovnání s olejovými séry během zimy, obsahují v teplejších měsících všechny koncentrované živiny a antioxidanty právě séra založená na vodě, a ty tvá pleť potřebuje, jsou totiž lehčí a pokožka je může jednodušeji vstřebat.

Pro uzamčení vláhy se výrazně doporučuje používat sérum kyseliny hyaluronové během slunnějšího počasí – náš Aquaholic pomáhá opět dodávat ztracenou vláhu ze zvyšujícího se pocení během teplejšího počasí.

6. Nepřeskakuj SPF

Vystavení se sluníčku je jednou z hlavních příčin předčasného stárnutí pokožky. Jako prevenci je dobré užívání slunečního krému, které má minimální SPF alespoň 50 a chrání tvou pleť proti UVA a UVB slunečním paprskům.

Jarní čištění je péčí o sebe samotnou a na mnoha úrovních poskytuje skvělý pocit a je zároveň důležité pro zahrnutí kosmetických produktů. Ujisti se, že provedeš jarní úklid také ve své poličce produktů péče o pleť a líčení a vyhodíš všechny prošlé produkty nebo produkty, které už jsi dlouho nepoužila, a naopak si pořídíš opravdu dobré kousky. Smartskincare™ je lehká, a přitom efektivní řada péče o pleť, vyvinutá pro citlivou pokožku s přírodními složkami a jsem si jistá, že bude pro teplejší měsíce perfektní volbou.

Přivítej jaro a připrav svou pleť s těmito tipy na letní dny, které jsou již před námi! Je čas nasadit si jarní lesk! ⭐️