ROZDÍL MEZI SÉREM A PLEŤOVÝM KRÉMEM

ROZDÍL MEZI SÉREM A PLEŤOVÝM KRÉMEM

Pokud se bavíme o produktech péče o pleť, zdá se, se možnosti jsou nekonečné. Od čistících gelů nebo balzámů a tonerů až po masky a exfoliační produkty – svět kosmetických produktů může poskytovat složitý výběr. Z nekonečna možností existují často dva produkty, které způsobují zmatek – séra a hydratační krémy. Oba produkty hrají důležitou roli v zachování zdravé a zářivé pleti, mají však různé účely a složení.

Séra a hydratační krémy je jednoduché zaměnit, proto je velmi důležité vědět, jaké jsou jejich charakteristiky.

Kožní séra jsou jako superhrdinové tvé rutiny péče o pleť – ve svém lehkém složení mají spoustu síly.

Séra jsou navržena pro dodávání vysoké koncentrace aktivních složek přímo do pokožky. Tyto složky se mohou různit, ale antioxidanty (jako jsou vitamín C a E), kyselina hyaluronová, peptidy, retinoidy a kyseliny jsou běžné. Tato síla umožňuje séru se efektivně zaměřit na specifický problém péče o pleť.

Séra mohou mít vodový základ, který jim umožňuje rychle pronikat do pokožky. Díky tomu jsou ideální na řešení celé řady problémů pokožky, jako jsou jemné linky, vrásky, tmavé skvrny nebo nevyvážená textura.

Můžeme si vybrat sérum, které je přizpůsobeno našim problémům pokožky. Ať už se jedná o suchou nebo mastnou pleť nebo v případech, kdy chceme bojovat s příznaky stárnutí – pravděpodobně existuje sérum, které je perfektní na naše problémy.

Sérum se zpravidla aplikuje po čištění a tónování, ale před hydratací. Fungují jako most mezi těmito dvěma kroky a pomáhají hydratačnímu produktu pracovat efektivněji.

Pleťové hydratační krémy – hrdinové hydratace

Zatímco sérum se zaměřuje na aktivní složky, pleťové hydratační krémy se zaměřují na hydrataci a zadržování vody.

Pleťový hydratační krém je vytvořen pro účely hydratování pleti. Obsahuje složky, jako jsou různorodé zvlhčovadla (např. glycerin a kyselina hyaluronová), které přitahují vodu do pokožky a okluzivní agenty (např. bambucké máslo), které vytváří bariéru a zabraňuje ztrátě vláhy. 

Hydratační krémy pomáhají posilovat přirozenou bariéru pokožky, která je zásadní pro ochranu pokožky před vnějšími faktory. Toto je zejména důležité pro jedince se suchou nebo citlivou pokožkou.

Ať už je tvůj typ pleti jakýkoliv, hydratace by měla být každodenní záležitostí tvé rutiny péče o pleť. Poskytuje důležitou hydrataci a pomáhá zachovat si zdravě vypadající pokožku.

Zároveň je velmi důležité vybrat si hydratační krém, která padne tvému typu pleti. Jak již bylo zmíněno, téměř všechna séra mají lehkou texturu. Ať už máš suchou nebo mastnou pleť, pravděpodobně existuje sérum, které vyřeší naše problémy. Nicméně u pleťových hydratačních krémů, které jsou původně vyráběny za účelem hydratace pokožky, je velmi důležité si zvolit ten, který vyhovuje našemu typu pleti.

Hydratační krémy mohou mít různorodou texturu – od lehkých krémů až po bohatá vyživující složení. Výběr musí být v souladu s tým typem pleti – sušší pleť preferuje silnější složení, zatímco mastná pleť preferuje lehké složení. Na eggo najdeš dva druhy krémů:

  • Zen defence se pyšní lehkou texturou. Při aplikaci se přeměňuje na hebký povrch, který nemastí a zanechává sametově jemnou a hydratovanou pleť. Poskytuje hlubokou hydrataci díky přítomnosti kyseliny hyaluronové a skvalanu. Aloe vera, výtažek z Heřmánku a výtažek ze zeleného čaje zklidňují podrážděnou pleť, snižují zarudnutí a ulevují od nepohodlí – díky tomu je vynikající volbou pro citlivou a reaktivní pleť. Zen Defence podporuje celkové zdraví pokožky udržováním rovnováhy vláhy, snižování zanícení a poskytováním důležitých živin pro čistý a zářivý tón. Je lehký a nemá mastnou texturu, díky tomu je vhodný pro všechny typy pleti, včetně mastné a kombinované pokožky.
  • Daydream je hloubkově hydratační krém vyvinutý za účelem ochrany a péče pro velmi suchý typ pleti. Je vyroben nejen pro hlubokou hydrataci pokožky, ale také dodávání živin, ochranu bariéry pokožky a její zklidnění. Složení obsahuje silné hydratační a vyživující složky, které pomáhají pokožce zadržovat vodu, vyvažovat tón a zlepšovat výskyt jemných linek a vrásek, ale také zklidnit pokožku a pomoc se zarudnutím. Textura krému je bohatá a silná, vhodná pro suchou až velmi suchou pleť. Zároveň je vyroben tak, aby byl vhodný pro péči o citlivou pleť.

Daydream byl původně vytvořen jako bohatý denní krém pro zákazníky, kterým náš Zen defence hydratační krém připadal moc lehký a nedostatečně vyživující. Zen defence je navržen pro všechny typy pleti, zatímco Daydream je vyroben specificky pro suchou a velmi suchou pleť.

Pokud se podíváme na vrstvení kosmetických produktů, poté používáme séra a krémy různým způsobem. Tato cílená péče se používá po vyčištění, což pomáhá pokožce vstřebávat výhody získávané ze séra. Hydratační krém se následně aplikuje pro uchování výhod ze séra v pokožce a poskytování dlouhotrvající hydratace, která dělá pokožku zdravou, hydratovanou a zářivou během dne a noci. 🥰

Děkujeme, že ve svém čase čteš náš blog. Doufáme, že jsi se z něj jednu nebo dvě věci naučila. 🌟

Pokud se chceš dozvědět, jaké z našich produktů budou pro tvůj typ pleti fungovat nejlépe, podívej se na náš TEST PÉČE O PLEŤ.

Pamatuj, cesta ke krásnější pleti je unikátní a moc rádi ti pomůžeme. Máš nějaké otázky, potřebuješ radu nebo si chceš jednoduše popovídat o péči o pleť? Kontaktuj nás na hi@eggoglow.com a naši experti na péči o pleť ti moc rádi pomohou.

Příště nashledanou! 🌸🌿💆🏻‍♀️