SKINMINIMALISMUS

SKINMINIMALISMUS

Patříš mezi ty, které rády hromadí make-up a produkty péče o pleť a potom zapomenou na to, že by bylo dobré je alespoň jednou za měsíc použít?

Kosmetický průmysl se rychle rozvíjí, zejména za posledních pár let. Značky pracují tvrdě na vydávání produktů se složkami, které jsou zrovna trendy. Nicméně, s rostoucí oblíbeností produktů péče o pleť zákazníci používají mnohem více věcí, než vůbec člověk potřebuje. 

Jsme tak nadšení to vyzkoušet, zda náhodou tyto produkty dokážou “změnit” naši pleť. Myslíme si, že musí naše péče o pleť mít minimálně 10 kroků, aby bylo možné dosáhnout bezchybné pleti a že musíme mít výběr složek, které se zaměřují na všechny kožní problémy. 

Pravdou je, že mít tolik složek není ani dlouhodobě udržitelné. Když máme příliš produktů, často je hromadíme a některé dokonce vyprší předtím, než je vůbec použijeme. Plýtváme tak jak penězi, tak časem, a navíc tyto praktiky zanechávají odpad. 

S ohledem na zkázu, kterou na Zemi zanecháváme, je čas být zodpovědnějším spotřebitelem a udělat něco dobrého také pro naši pleť. Skin minimalismus je způsob, jak můžeme být stále nadšenci do péče o pleť, a přitom respektovat naši planetu.

Takže, to je to “skinminimalismus” nebo skin minimalismus.

Skinminimalismus je posledním trendem krásy, které nám šetří čas a peníze na rutinách péče o krásu. Jméno, složené z anglických názvů pro pokožku a minimalismus nadnáší, že se jedná o zjednodušení péče o pleť vytvořením rutiny, která nám pomůže dosáhnout zdravé a zářivé pleť používáním pouze základních a potřebných produktů.

Můžeme říct, že Skinminimalismus je směr k přijetí naší pravé/přirozené pleti – méně líčení a méně kosmetických produktů – to umožní naší pleti zářit svou přirozeností místo těžkých vrstev make-upu, které často představují nereálné standardy krásy, které vnímáme ze sociálních sítí.

VÝHODY

Být skinminimalistou znamená být opatrným spotřebitelem! Je téměř nemožné mít neustále perfektní pokožku, ale nejvíce záleží na tom, aby byla naše pleť zdravá! A k tomu je možné dospět tím, že jí dodáváme to, co potřebuje, nikoliv to, co chceme!

V eggo postupujeme podle čtyř důležitých kroků “skinminimalismu”:

  •   Nezapomínat na základy – pro udržení zdravé pokožky zcela nutně potřebujeme základy péče o pleť: Čištění – Hydrataci - Ochranu
  •   Používání produktů s více výhodami – toto může pomoci redukovat množství potřebné péče o pleť. Vyber si produkty, které obsahují různé aktivní složky, které se zaměří na různé problémy, a to v jednom produktu.
  •   Před rozhodnutí o koupi nového produkty, dokonči ten již načatý! Pokud se ti produkt pro tvou pleť nelíbí, stále jej můžeš používat na jiných částech těla.
  •   Kvalita je vždy důležitější, než kvantita! Je důležité se soustředit na složky a výhody, které jsou zásadní pro naši pleť!

Jak již bylo zmíněno dříve, skinminimalismus označuje minimalismus rutin krásy a je založena na principu “méně je více”, které vytváří výsledky, které jsou stejně tak dobré (nebo dokonce lepší), než u rozsáhlé péče o pleť. Jednoduše řešeni: je čas najít produkty, které budeš skutečně používat ve své mini ledničce péče o pleť a zkrátit tak dobu pro dosažení stejných nebo totožných výsledků své péče o pleť. Výsledky budou zjednodušenou verzí, která ti dopřeje více času, peněz a nepotřebných chyb a omylů – zároveň budou šetrnější vůči planetě. Méně produktů, méně balení, méně odpadu!

Kromě toho je v srdci skinminimalismu důraz na eliminaci ideálů krásy a potřeby “zakrývat” nebo “spravovat chyby”. Skinminimalismus podporuje nepoužívat filtr na nás samotných a přijmout naši přirozenou a nádhernou krásu.

Vzestup skinminimalismus vychází ze stejného pocitu, který udělal oblíbeným trendem “žádný make-up je make-up”. Tento make-up trend má svou silnou přítomnost od průběhu 10. let 21. století a nabízí svěží tlumený pohled, který klade důraz na přirozenou krásu.

Zároveň však oblíbenost jednoduchého líčení dává do popředí zdravou pleť se značkami, jako jsou Glossier a Ilia, které podporují estetiku pleti, která je lepší.  Brzy se tento trend rozšířil a koncem let 2010 již každý znal různé kroky péče o pleť, krása se dostala na sociální sítě a díky influencerům se stávaly “top” produkty virálem a začaly se vyprodávat.

Rozsáhlé rutiny péče o pleť již byly lákavé nejen díky kosmetickým značkám, ale také trendům se zaměřením na spotřebitele. Nicméně, celá řada tonerů, peelingů, sér, hydratačních krémů, pleťových olejů a dalších produktů dokáže přetížit pokožku a způsobit jejich přecitlivělost podráždění. Z dlouhodobého hlediska příliš mnoho složek dokáže poškodit bariéru pokožky a udělat více škody, než užitku!

Skinminimalismus nabízí alternativu, která se soustředí na účinnost, denní péči a zdraví pokožky. Můžeme používat produkty, které už máme v koupelně. Můžeme věřit mnoha různých produktů, ale ne zároveň – jednoduchost je přece jen nejlepší!

Minimalismus pokožky znamená akceptovat naši pleť takovou, jaká je a apelovat na opatrnost v tom, co na pleť aplikujeme. To platí jak pro produkty péče o pleť, tak líčení. Bez ohledu na to, jak si můžeme užívat různých produktů, je stále důležité si je užívat správně. Skinminimalismus může být jedním u kroků k udržitelnějšímu stylu života.